Színtanácsadás

Mi szükség van erre? … Fölösleges.

Hallottam már nagyon sok kritikát, olvastam is már erről negatív véleményeket, hogy nagyon drága szolgáltatás, ráadásul valaki megmondja mit vegyen fel az illető, ő meg vagy nem fogja úgysem lecserélni a ruháit, mert a megszokottakat szereti továbbra is, vagy lecseréli a teljes ruhatárát, amiért szintén elkölt egy vagyont. 
Akinek meg nincs egy vagyona erre, az hozzá se kezdjen.

 

Nem is tudom, hol kezdjem, nagyon szeretném, ha nem ilyen radikálisan fognák fel ezt az emberek.

 

Én csak azt tudom bemutatni, ahogy én látom: a színtanácsadás az önismeret része.

 • Amikor keresed magad, mert bizonytalan vagy, nem találod igazán a helyed ebben a világban, keresed még az utad = keresed a színeid, keresed a fazonokat, amik jól állnak. Nem is vagy igazán magabiztos, kicsit néha határozatlannak tűnsz. A szekrényedre ha ránézel, akkor ott is káosz uralkodik, túl sok a szín, túl sok már a ruha, mégis úgy érzed, nincs mit felvenned. Közeleg az előadás/rendezvény/fontos esemény/évforduló/fotózás időpontja, mégsem tudod magabiztosan, hogy kellene megjelenned.
 • Jönnek a sikerek a vállalkozásodban, egyre nagyobb a felelősség, több kollégával dolgozol együtt, az ő szemükben is magabiztosnak szeretnél látszani. Tudod, hogy kellene megjelenned, de nem tudod megtenni, mert a jelenlegi ruhatárad nem az, amit szeretnél hogy lássanak. Nem fejlődött a ruhatárad a sikereiddel, viszont ezt nem tudod, hogy csináld.
 • Belenézel a szekrényedbe, és szinte csak a feketét látod. Nagyon kevés a szín, kellene egy kis frissítés, mert szükséged van új energiákra ahhoz, hogy sikerre vidd ezt a vállalkozást. Érzed, hogy belül megvan a tudásod, valami kis plusz, valami kis fűszer kellene még, amitől látják rajtad a tüzet és Veled akarnak dolgozni nem a konkurenciával.

Ilyen esetekben biztosan érdemes felkeresni egy szimpatikus színtanácsadót, aki segít a problémát megoldani.

Ruhatár

Elmondhatatlan jó érzés mióta ismerem a színeimet, és lecserélődött jó pár darabom az évek során, szinte minden mindennel passzol a szekrényemben.

Megszűnt az a probléma:

 • reggelente nincs mit felvennem
 • az újonnan vásárolt ruhadarabhoz nincs mit felvenni, így ott lóg hordatlanul a szekrényemben
 • túl sok a ruha a szekrényben, mert nem merek túladni egyik darabon sem, így nem is látom át, hogy mi van benne
 • frusztrált leszek, ha indulunk valahova
 • nagy bőröndbe fér csak bele a 3 napi szettem, ha változatosan akarok öltözködni
 • unalmasnak érzem a megjelenésem.

Ezek mind megszűntek, ma már csak pár darab ruhám van, mégis tudok sportos is lenni, elegáns is, stílusos, néha vagány, éppen milyen kedvem van.

Sok olyan szakma van, amiről én sem tudnám, hogy pontosan mit takar, és nem is az a lényeg, hogy mindenki mindent tudjon. Az a lényeg, hogy ha van egy problémád, ne félj szakemberhez fordulni!
Bízzunk egymásban! Bízzunk benne, hogy a szakember tud nekünk segíteni.

Egy szín- és stílus tanácsadó tud Neked segíteni a megfelelő ruhadarabok kiválasztásában.

A mai divat és a ruha-világában kialakult káosz miatt.

Gondolj bele, régen egy-egy korszakra, egy-egy népcsoportra egy, vagy maximum két fajta ruhadarab volt jellemző. Ma már annyira felgyorsult minden, és annyi minden van a boltokban, akkora nagy a választék, hogy évente korosztályonként is több típusú és fazonú ruhák kerülnek a boltok polcaira. Egy-egy üzletben is több stílust találunk. Egy plázában meg aztán sokszor azt sem tudjuk, hogy melyik irányba, melyik boltba menjünk be válogatni.

Egy szín- és stílus tanácsadó tud Neked segíteni, hogy a nagy választékban el tudj igazodni. 

Vásárlás

Mivel nők vagyunk, imádunk vásárolni. Aki azt mondja, hogy nem szeret, az nem ismeri annyira még a saját stílusát, hogy jól tudjon vásárolni.

Viszont amikor már:

 • ismered a színtípusodat,
 • ismered az alkatodat,
 • tudod, hogy mi áll jól, 
 • pontosan tudod, hogy mit szeretnél üzenni a megjelenéseddel
 • ismered a ruhatárad és tudod, hogy mi hiányzik belőle,

akkor pontosan tudod, hogy mit kell venned. Ilyenkor ha vásárolni mész, és megtalálod a hiányzó darabot az üzletben, akkor szerelemdarabot viszel haza.

Na! Ezért érdemes ismerni a színtípusodat. Úgyis fogsz vásárolni, akkor miért ne vennéd azt, ami jól áll?

Összegezve

 

Csak gondolj bele! Milyen egyszerű úgy vásárolni, ha tudod, hogy melyik boltba menj be, milyen színeket keress, milyen fazonokat, milyen hosszú szoknyát, vagy ruhát?

Nézz szét egy kicsit a szekrényedben!

Hány olyan ruhadarabod van, ami csak egyszer, kétszer, vagy egyszer sem volt rajtad, mióta megvetted?
Biztos hogy van legalább egy. És ha annak az árát félreteszed, el tudod költeni színtanácsadóra, aki segít, hogy több olyan darab ne lógjon a szekrényedben, amit nem hordasz.
Ezzel sokat nyersz! Egyrészt nyugodtabb vagy, hogy nem költöttél már megint olyanra, amit ki fogsz dobni, és ami még fontosabb, más, hasznos dolgot vehetsz magadnak az árából. Nem utolsó sorban kevesebb szemetet termelsz a világunknak. Ha ebbe nagyon belemennénk, akkor környezet szennyezés-szempontjából is fontos szerepe van. Persze, ha mindenki így gondolkodna. Ha csupán olyan dolgokat vennénk, ami hasznos. … De ez egy másik poszt témája lesz. A lényeg, hogy pénzt spórolsz meg magadnak hosszú távon azzal, ha tudod, hogy mire érdemes költened. Arról már ne is beszéljünk, hogy a vásárlási időd is lerövidül, ha tudod, hogy milyen ruhákat vigyél be magaddal a próbafülkébe.

Időt is spórolva magadnak azzal, ne habozz, és válassz magadnak egy szimpatikus tanácsadót, akivel meg tudod osztani ezeket a dolgokat.

 

Én akkor vagyok elégedett, ha a tanácsadás után pár hónap múlva megírja a vendégem, hogy imádja a ruhatárát, vagy hogy szeret öltözködni, de volt már hogy találkoztam vele az utcán és mosolyogva rámköszönt, pedig szomorúan, a nagy, bő kabátjában elbújva ismertem meg, mikor bejött hozzám. Most már nincs nagy kabát, nem bújik el a ruhája mögé, hanem mosolyog és élvezi az életet.

Minden vendégemről ezt tudom elmondani, mindenki regényeket tudna Neked mesélni.

Vélemények a munkáimról, rólam

Egyéni stílus kialakítása

Csodálatos érzés, ha rend van a gardróbodban.

Ha Te is szeretnél ebben fejlődni, akkor foglalj hozzám egy időpontot vagy válassz egy számodra szimpatikus csomagot.

 

Addig is kövess be, ingyenes tartalmaimmal segítelek

 • a videóimmal, amit a Youtube csatornámon érsz el,
 • az Instagram felületemen, ahol posztok, rövid videók formájában segítem a fejlődésedet,
 • további cikkekkel, programokkal, aktualitásokkal, amiket itt a honlapomon érsz el.